Har man råd og tid til opdræt?

you can afford to be a breederDa det at opdrætte katte ofte er forbundet med en stor økonomisk byrde, bør man grundigt overveje om opstart af et katteri er det rigtige at gøre. Har man for eksempel råd til at betale de økonomiske byrder som der følger med, eller har man blot et ønske om at være omgivet af katte i det daglige. Derudover bør man overveje, om man har tid nok i det daglige til at tage vare på andre levende væsner.

Hvordan finder man ud af om det er det rigtige at starte et katteri?

Først og fremmest bør man sætte sig ind i hvordan racens sundhed plejes bedst muligt. Man kan her finde ud af hvilke styrker og svagheder, der findes ved de forskellige racer, hvorved man kan finde ud af, hvad de kræver af en, når man skal til at passe dem. Har man for eksempel tid til dagligt at ordne deres pels, og er man villig til at ofre en stor portion penge på den nødvendige foder?

Har man råd til at være opdrætter?

Selvom det kan virke tiltrækkende at blive katteopdrætter, bør man kraftigt overveje, om ens økonomi kan holde til det. Det at avle på katte kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse. Tænk for eksempel på alle de udstillinger som kattene skal til, og alle de tests og vaccinationer mod sygdomme, som skal betales til en dyrlæge. Oveni alt dette skal man købe udstyr til kattene. Der skal blandt andet købes skåle til mad og vand, legetøj og produkter til at pleje kattenes pels. Man skal udover det tidligere nævnte ligeledes være opmærksom på, at en af de største økonomiske byrder går til simpel vedligeholdelse. Kattene vil nemlig slide på ens hjem, hvorfor der skal bruges penge på vedligeholdelse, eller erstatning af ødelagte ting, som for eksempel sofaer, guldtæpper og gardiner.