Hvad kræver det egentlig at have en kat?

to have a catDe fleste mennesker som har haft katte på et tidspunkt i deres liv, fortæller at det er dejligt og afslappende at have en kat. Dette hænger sandsynligvis sammen med, at katte må siges at være meget selvstændige individer, som de knytter et bånd til, når de byder dem indenfor i deres hjem. I løbet af dette indlæg vil der blive sat fokus på, hvad det krævet at have en kat. Det er nemlig nødvendigt at nævne, at på trods af at katte er selvstændige individer, er det alligevel forbundet med en stor mængde arbejde, at sørge for at de har det godt.

Hvad kræver det at anskaffe sig en kat?

Når katte er blevet mindst 12 uger gamle kan man adoptere dem, da loven siger, at de skal være minimum 12 uger gamle, før de må fjernes fra deres moder. Grunden til at de ikke kan adopteres på et tidligere tidspunkt, er at de indtil de er cirka 12 uger gamle, bliver beskyttet mod en lang række sygdomme gennem modermælken. Har man alligevel anskaffet sig en killing, der er under 12 uger gammel, kan man opleve at den sandsynligvis får adfærdsproblemer senere i livet. Dette hænger sammen med, at den i de første 12 uger af sit liv lærer de mest basale færdigheder fra dens moder.

Indretning af boligen

Når man har besluttet sig for at anskaffe en kat, er det nødvendigt at vælge om katten skal være udenfor eller indenfor. Det er her vigtigt at nævne at man bør beslutte sig for dette inden katten er 3 måneder gammel, da den ellers kan få svært ved at vænne sig til de nye omgivelser. Har man valgt at katten skal være indenfor, er det nødvendigt at indrette sig bolig derefter. Man kan blandt andet indrette steder i hjemmet, hvor katten har mulighed for at skjule sig, da undersøgelser har vist, at katte er glade for dette.