Hvilken hunderace er bedst for førstegangs ejere?

Følelsen af at kalde sig hundeejer for første gang er berusende. Et lillebitte, pelset væsen der elsker dig mere end noget andet; du er hele hundens verden og det er dit ansvar at den får et godt liv. Du skal tage den med på livets vej og lære den at man ikke må drikke af toilettet eller bide i sofaen, selvom det er fristende. Det er et enormt ansvar, og det kræver både mod og planlægning at kaste sig ud i for første gang. Valget af hund er det allervigtigste i processen og selvom der ikke findes forkerte hunde, er der alligevel hunde, der passer bedre til dig end andre.

shutterstock_105631460Jagten på drømmehunden

At finde den helt rigtige hund kan være en lang process. Vi har alle en fascination af de forskellige racer; måske falder vi helt og aldeles for den rynkede, gryntende bulldog, eller også kan vi se os blinde i dalmatinerpletter. Dog er det farligt at falde udelukkende for hundens udseende; det er et levende væsen vi henter med hjem, og hundens personlighed skal passe til dig og din livsstil. Spørg venner og familie, undersøg racerne på nettet, f.eks. på Tha-ko-dah.dk, eller tag dig tid til at møde nogle af hundene i virkeligheden. Måske tumler drømmeracen rundt i hundeparken lige rundt om hjørnet.

Menneskets bedste ven

Som førstegangs hundeejer er det nemt at lade sig overvælde af de mange hunderacer der er at vælge imellem. Det bedste er at spørge dig selv: Hvad vil jeg med min hund? Mangler du en jagt- eller brugshund? En selskabshund der gerne må ligge og boble på sofaen? En mellemløsning; en familiehund, der kommer med på løbeturene? Alle disse praktiske spørgsmål skal der til, så du og din første hund bliver et perfekt match. Hvad enten du finder en værdifuld racehvalp, et lille gadekryds eller endda en internathund klar på nye eventyr, er det din kærlighed til hunden der er det allervigtigste i forholdet mellem hund og ejer.