Hvordan bliver man bedre venner med sin kat?

How do you become better friends with her catLigesom det er tilfældet med opdragelse af børn, er der mange forskellige meninger om, hvordan man skal opdrage sit kæledyr. Der vil således findes mennesker, der mener at kæledyr opdrages bedst ved hjælp af frygt, mens der findes mennesker, der altid forsøger at have medfølelse over for deres kæledyr. Uanset hvilken måde man vælger at opdrage sit kæledyr på, kan man have godt af at læse om andre metoder. Med dette indlæg forsøges der således at samle en række råd til, hvordan kan man opdrage sin kat, og blive bedre venner med den på samme tid.

Hvordan opdrager man sin kat bedst muligt?

Det er vigtigt at nævne at ejeren har et stort ansvar for, hvordan katten kommer til at opføre sig. Det hænger nemlig sammen med, at kattes adfærd afspejler hvordan de bliver behandlet i det daglige. Undersøgelser har vist at katte har en relativt god hukommelse, hvilket underbygges af, at deres adfærd afspejler, hvordan de er blevet behandlet i løbet af deres liv. Ønsker man derfor at ændre en kats adfærd, er det nødvendigt at se på hvordan man selv behandler dem.

Hvis katten opfører sig på en måde som ikke er hensigtsmæssig, er det bedste at ignorere dens opførsel, hvilket dog kan være problematisk. Det kan for eksempel være, at man har været vant til at skælde den ud, hvis den har opført sig dårligt, hvilket kan have forværret dens opførsel yderligere. Studier har nemlig vist, at når man reagerer på en kats adfærd, får den en respons, uanset om menneskets reaktion var negativ eller positiv, hvorved den vil være tilbøjelig til at opføre sig på samme måde senere hen.

Når man ikke reagerer, bliver katten hurtigt opmærksom på det, hvilket ofte kan skabe frustration hos en kat. Her er det nødvendigt at ejeren er tålmodig, da adfærden sandsynligvis vil forsvinde efter noget tid, da katten ikke længere får en respons som følge af, at ejeren reagerer på dens opførsel.