Hvordan starter man et katteri?

catteryNår man ønsker at starte et katteri, er der en del ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest skal man grundigt overveje, om det er det rigtige at starte en virksomhed af denne type. Man skal nemlig være helt sikker på at man kan overkomme opgaven, da man kommer til at have ansvaret for andre levende væsner, der er afhængige af hvordan man passer på dem. Når man så har besluttet sig for at det er det rigtige valg at starte et katteri, er der stadig en række punkter som man er nødt til at tage højde for. Først og fremmest skal man være sikker på at man har lokalerne og lignende ting på plads, så man er i stand til at overholde den gældende lovgivning. Med dette indlæg forsøges det fra forfatterens side at sætte fokus på de ting, som man måske ikke lige er opmærksomme på, når man som nybegynder ønsker at starte et katteri for første gang.

Hvad skal man være opmærksom på og hvad kræver det?

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at man kun skal starte et katteri, hvis man har en passion for det, da det er en dyr hobby, som de færreste kan leve af. Langt de fleste ejere kommer nemlig til at opleve, at de får et underskud på bundlinjen, da der er mange udgifter forbundet med det at holde katte.

Derudover kræver det at man er villig til at ofre en relativt stor mængde af sin tid. For at være succesfuld kræver det nemlig at man er villig til grundigt at sætte sig ind i racernes temperament, sundhed og pleje. Det kan her være en god idé at tage kontakt til et par erfarne opdrættere, der kan hjælpe en med at få en god start som selvstændig opdrætter. På denne måde kan man nemlig undgå mange uheldige situationer, hvis man først har talt med en erfaren på området.