Hvorfor anskaffe sig en kat?

buy a catI meget lang tid har hunden været det absolut mest populære kæledyr, men ifølge nye undersøgelser har katten overhalet hunden som det mest populære kæledyr blandt familier i Danmark. Man fandt nemlig ud af, at der var knap 550.000 hunde som kæledyr, mens der var næsten 100.000 flere katte som kæledyr i de danske hjem. Med dette indlæg har man forsøgt at samle information om, hvorfor man bør anskaffe sig en kat.

Hvad kan man opnå ved at anskaffe sig en kat som kæledyr?

Flere studier fra USA har vist, at det mindsker risikoen for stress og dæmper ejerens angst, hvis de har anskaffet sig en kat. Dette nedsætter ligeledes risikoen for, at man får hjertestop med op til 40%, hvis man er mindre stresset og bange. Grunden til at det kan virke afstressende er, at katte er meget rolige væsner, der for eksempel spinder, hvilket kan virke beroligende for mennesker, da vibrationerne ligger et sted mellem 20 og 140 Hertz.

Derudover er katte relativt selvstændige individer, hvorfor man ikke behøver at interagere med dem hele tiden. Dette er forskelligt fra hunde, der har et stort behov for at man interagerer med dem, da de er mere sociale væsner end katte er. Katte kræver derfor en smule mindre, da de er selvstændige af natur, og ofte sover meget længe. Derudover behøver man heller ikke gå tur med dem, da de selv kan klare dette.

Slutteligt kan det nævnes at katte er meget rene dyr, hvilket hænger sammen med, at de har stor fokus på at holde sig selv rene. Dette fører til at man ikke behøver at ordne deres pels så tit, da de selv gør en stor del af arbejdet helt af dem selv. Desuden jager de helt instinktivt rotter og andre gnavere, hvilket de fleste mennesker er glade for at de gør.