Katte og dens dårlige vaner

Cats and its bad habitsMange mennesker mener at det er nemmere at have en kat end en hund. Dette synspunkt hænger sandsynligvis sammen med, at katte kan betegnes som værende mere selvstændige individer end hunde. Katte skal nemlig ikke luftes og kan i de fleste tilfælde klare nødvendige ting selv, såsom stimulering og aktivering af sig selv. Groft sagt kan man sige at katten kun kræver, at man giver den vand, mad og en kattebakke. På trods af at det kan virke som om, at katte er nemmere at passe end hunde, er der alligevel en række elementer, som man er nødt til at være opmærksom på.

Hvilke dårlige vaner ses ofte hos katte?

En kat er et rovdyr og må siges at være meget lærenem. Derfor vil man også kunne se tydeligt, hvis katten ikke er blevet opdraget korrekt, da den vil have udviklet en række dårlige vaner. Med dette indlæg er der forsøgt at samle en række af de dårlige vaner, som oftest ses hos katte, og hvordan man kunne have undgået dem.

Et af de største adfærdsproblemer som ses hos katte, hænger sammen med at ejeren kun siger nej, når den gør noget forkert. Det er nemlig nødvendigt at man ikke blot skælder den ud, når den har gjort noget forkert, men ligeledes roser den når den har gjort noget godt. På denne måde sikrer man, at katten ikke bliver usikker på sig selv, hvis den kun bliver skældt ud og aldrig får ros.

Er man eksempelvis ikke interesseret i, at katten bevæger sig ind i soveværelset og op i sengen, er det nødvendigt, at man lærer den dette fra den starten. Gør man ikke det vil katten hurtigt tro, at det er i orden, at den opholder sig i soveværelset.

Derudover vil de fleste katteejere der har mere end en kat, opleve at der kan opstå konflikter, når man giver dem mad. Derfor er det vigtigt at man forsøger at løse dette problem fra starten af. Forsøg for eksempel at placere kattenes madskåle på forskellige steder, så man undgår at de udviser territorial adfærd og bliver aggressive over for hinanden.