Vaccination af en kat

Vaccination of a catNår man har anskaffet sig et kæledyr, uanset hvilket der er tale om, forsøger man som ejer altid at sørge for, at det givne kæledyr føler sig bedst muligt tilpas, og man forsøger derfor at gøre det så godt som muligt. Dette indebærer i de fleste tilfælde i en eller anden grad, at man får vaccineret sit kæledyr. Vaccinationer kan nemlig sikre, at man ikke bliver ramt af bestemte sygdomme, hvorved det kan være en god idé at vaccinere sin kæledyr for at sikre dets helbred.

Hvorfor vaccinere sit kæledyr?

Først og fremmest vaccinerer man sit kæledyr, for at sikre sig at det er sundt og raskt. Vaccinationer kan nemlig forebygge en række sygdomme, der ellers kan ramme kæledyret hårdt. I tilfældet med katte, begynder man først at vaccinere efter der er gået 12 uger. Dette hænger sammen med, at killinger bliver beskyttet mod sygdomme gennem modermælken, indtil de er cirka 12 uger gamle. Efter de 12 uger er gået, mister killingen denne beskyttelse fra moderen, hvorfor det kan være nødvendigt at vaccinere.

Hvilke sygdomme kan man vaccinere imod?

Hvis man har katte som kæledyr, er der en række sygdomme der kan ramme hårdt, men som kan undgås ved en simpel vaccination. Blandt de mest kendte sygdomme hos katte kan blandt andet nævnes kattesyge og katteinfluenza.

Kattesyge er en meget smitsom infektion, der i mange tilfælde ender med at slå den syge kat ihjel. Da denne infektion kan forebygges ved en simpel vaccination, er det næsten altid en god idé at vaccinere ens katte, da de ellers højst sandsynligt vil dø af infektionen. Når katten er vaccineret vil den dog stadig kunne opleve en del af symptomerne, men det vil ikke ende med at koste den livet.

Katteinfluenza har mange af de samme symptomer, som der ses hos mennesker. Katten vil nemlig få meget høj feber, og vil generelt bare være meget træt. Denne tilstand er meget smitsom, og det er derfor nødvendigt at tage forholdsregler, hvis man har flere katte i hjemmet. Her kan det være en god idé at holde den syge katte adskilt fra andre katte.